Groen in het algemeen

Even de wetenswaardigheden opsommen van papier of kartonnen verpakking en u begrijpt ons argument om bij het verpakken eerst aan karton te denken.
  • papier bestaat voor 75% uit oud papier en 25% uit verse vezels
  • bij karton bestaat dit zelfs uit bijna 95% oud papier
  • van alle boomstammen wereldwijd verbruikt de papierindustrie maar 9%?en dan vooral het uitdunningshout en zagerijresten
  • 94% van de productie in Europa komt dan ook uit Europese productiebossen
  • heraanplant op minimaal 100% van het verbruik tot zelfs een groei aan oppervlakte bos
  • groei van jonge bomen levert een grote capaciteit om CO2 uit de lucht te halen
  • ontinkten van papierpulp levert weer herbruikbare inkt op

Kraftwell in het bijzonder 
Zoals kwaliteit een keuze is, zo worden ook de kosten van duurzaamheid vergeleken met de meerwaarde voor mens en natuur. In de handel en industrie wordt vaak ook een terechte afweging gemaakt op prijs. Wij vinden dat we met onze papier- en kartonverpakking een evenwichtige balans hebben tussen de zeer beperkte belasting van het milieu en uw inkoopprijs.

Duurzaamheid is een keuze! 
Kraftwell kiest geen gulden middenweg. Zorgvuldig maken we samen met u een afweging welke verpakking of kartonsoort het meeste geschikt is voor uw product. En daarin zit altijd duurzaamheid opgesloten door een bewuste keuze in papier- en grondstofsoorten van onze leveranciers. Daarbij helpen wij u bij de keuze of het aanbieden van alternatieven voor folies, uv-lakken en laminaten die het recyclingproces bemoeilijken.
Meerwaarde van KRAFTWELL
Dozen op maat van 1 tot 1.000.000 stuks
Hoge service
Snelle levertijden
Persoonlijk betrokken
Scherpe prijzen
Flexibel & meedenkend
Voor elk product de juiste verpakking!
Gebruik 100% recyclebare grondstoffen
Kraftwell Kraftwell werkt als importeur en distributeur voor fabrikanten uit meer dan 10 landen wereldwijd, voornamelijk uit Duitsland, Polen en India. Door de verschillende karton- en kunststofproducenten is Kraftwell in staat om elke verpakking tegen de juiste condities te leveren.
Bezoekadres Kraftwell B.V.
Hoge Bergen 3
4704 RH Roosendaal
Contact
Telefoon:
0165 571 200
E-mail: